GUILT FREE COOKING: המדריך לאמא העובדת

עם שלב הטעימות והמוצקים מגיע שלב רגשות האשם אצל אמהות עובדות שפשוט לא מצליחות לעמוד בקצב ולהכין כל יום ארוחה טרייה. עדי אפרתי רסולי, גורו התזונה מאחורי האתר ״המתכוניה״ מציגה את מדריך החובה לכל הורה עובד

עדי אפרתי רסולי - תזונאית ילדים |
א א א

יש לא מעט אתגרים בלשלב אמהות וקריירה, אבל עבורנו אחד האתגרים הכי גדולים הגיע כשהבנות שלנו עברו מטעימות למוצקים. פתאום הבנו שמעכשיו אנחנו אחראיות על לספק להן תזונה מאוזנת, בריאה עם שאיפה לאוכל טרי וטעים.

כאמהות עובדות ויזמיות לא פעם מצאנו את עצמנו מנסות להנדס הכל כדי שיהיה לנו זמן לחזור ולבשל ארוחה לקטנות אבל במציאות עד היום כמעט ולא הספקנו להכין להן מהמתכונים הנהדרים המונבטים והטבעיים שהילדים של החברים מקבלים. תחושות האשמה התחילו לגבור ולכן החלטנו לפנות למומחית בתחום שתייעץ לנו לשלב בין האידאל שמציגים לנו בכל מקום למציאות היום יומית של החיים העסוקים שלנו.

unspecified

אז אם גם את שואלת את עצמך לא פעם מה הם יאכלו היום, ואיך זה שלא הכנתי ארוחה מראש? אם את גם מרגישה קצת אשמה על כך שאת לא מספיקה להכין את כל הדברים הנפלאים שאת קוראת עליהם ברשת או שהחברות מדברות עליהם – אז אנחנו כאן כדי להגיד לכן לשחרר. ואיתנו התזונאית שכבר הפכה לגורואית בתחומה עדי אפרתי רסולי הבעלים ומקימה של האתר הסופר מצליח ״המתכוניה״. עדי היא גלגל הצלה עבורנו וגם צפירת הרגעה, עם מדריך מקוצר לאמא העובדת שעושה קצת סדר.

 1. אמצי לעצמך כמה עקרונות מפתח למטבח משפחתי פרקטי:

– עם ביסוס ארוחות המצוקים של התינוק, דאגו להכין סיר אחד מרכזי לכולם מבלי לנסות להכין שלל תבשילים לכל אחד מהסועדים. כדאי לתבל את המנה בצורה עדינה, ללא תערובות תבלין אלא בתבלינים טהורים. תוכלו גם להוציא מנה מהתבשיל המרכזי לתינוק ורק לאחר מכן לחזק טעמים.

– דאגו להכין כל מנה ל3 ימים לפחות. אין שום בעיה לשמור מנה 3 ימים במקרר. הרצון שלנו למזון טרי מידי יום יש בו מן ההרגל והטעם, אך אין בו הצדקה תזונתית. זכרו שחימום על מחבת יחזיר את הריח והטעמים החזקים בהשוואה לחימום במיקרו למשל.

– בימים עמוסים בהם לא הספקתם להכין ארוחת צהריים, נסו לדמיין מנה המכילה פחמימה חלבון וירק /פרי בהכנה מהירה. כריך עם חביתה וסלט יענה על ההגדרה הזו, גם כריך עם טופו שנצלה על המחבת ייתן בדיוק את המענה הנכון. אחרי שיאכלו ויאגרו קצת כוחות תוכלו להגיש להם מנה חמה ומבושלת בערב.

2016-02-25

2. ציידו את המקרר

  • – דאגו לתכנן את הקניות כך שלא תישארו ללא ירקות ו/או פירות טריים – כדאי לשלבם בכל ארוחה.

– דאגו למוצרי חלב וביצים בהתאם להרגלי הצריכה בבית.

– גוונו את מגירת הממרחים : הכינו פעם בשבוע פסטו/ ממרח עגבניות מיובשות / טחינה בצבעים/ ממרח עדשים

– דאגו להכין פעם ב 3 ימים בסיס למנות מבושלות : סיר קינואה/אורז/ פסטה/ עדשים מבושלים

– הכינו מרק שהוא ארוחה מלאה ואם תטחנו אותו, יהפוך גם למנה מושלמת לארוחת התינוק.

 תזונה לתינוקות

דאגו שתמיד יהיו ירקות בבית

3. ציידו את הפריזר

בין אם אתן מהזן המאורגן, ובין אם מהמבולגן – אל תוותרו לעצמכם בהקשר הזה, דאגו כי תמיד יש בפריזר :

– רוטב עגבניות אותו ניתן לשמש כבסיס לשקשוקה, לזניה, רוטב לפסטה, רוטב לפיצה.

– דאגו כי יש מנה אחת מבושלת וקפואה למשל קציצות או פשטידה.

– נסו להנביט, לבשל ולהקפיא קטניות מהסוג האהוב עליכם. ניתן בקלות להוסיפן למרק משלשום וכך לשדרג אותו. ניתן להכין מהם לביבות או להוסיף לאורז לבלת מגדרה מהירה.
** אין לכן מושג בהנבטה? כדאי לכן ללחוץ כאן  

– דאגו לירק קפוא, העזרו בשקיות הקפואים או ירקות טריים שהקפאתם בשקיות הקפאה. חליטה מהירה ותיבול בשמן זית יתנו לכם הרגשה של רעננות ומנה מזמינה.

– מזון קפוא יספק היטב את רכיבי המנה. אל תחששו להעזר במזון קפוא ודאגו למלא את הפריזר לעת הצורך. אין צורך להקפיא כמויות גדולות על מנת לא למצוא עצמכן שואלות : מתי הקפאתי את זה בכלל? הקפיאו בכמויות שמתאימות לקצב האכילה בבית

אמא מבשלת רטרו

מה ניתן להקפיא? כמעט הכל, קוסקוס אחרי הכנה, קציצות , ירקות טריים, תבשילים מוכנים, ממולאים, קציצות, פשטידות ופירות שבקרוב יעלמו מהמדף או התרככו יתר על המידה.

מה לא ניתן להקפיא? בשר שהופשר ולא הוכן בזמן (24 שעות מהפשרתו במקרר) אין להקפיא בשנית ניתן. ניתן להקפיא מנות המבוססות על בשר שהופשר אך הוכנו במלואו. תפוחי אדמה- אין איסור על הקפאתם אך ההקפאה עשויה לשנות את מרקם המזון.

הולכים לאיבוד כל שבוע?
1. קבעו יום קבוע לקניות, קניות של מזונות מקוררים – כמו ירקות, פירות, מוצרי חלב, בשר וביצים כדאי לרכוש פעם בשבוע.
2. ערכו רשימה של מוצרי מכולת יבשים – קטניות, דגנים פסטה, קמחים, פירות יבשים ונסו לבצע הזמנה גדולה פעם ב 3 שבועות – חודש.
3. קראו את הצטיידות המקרר והפריזר והחליטו על יום קבוע בשבוע לניהולם, מקרר ופריזר מאובזרים יאפשרו לכם שלל ארוחות מהירות.

//זכרו כי סבלנות ואהבה הם אבות המזון הראשונים לכל ילד, הרבה לפני חלבונים ופחמימות //
העדיפו כריך עם חביתה ואהבה מאשר תבשיל מורט עצבים וגוזל זמן יקר

** כותבת הכתבה, עדי אפרתי רסולי, היא תזונאית ילדים, יזמית והבעלים ומקימה של האתר המצליח המתכוניה.

Share:
החל ההרשמה לניוזלטר הסודי שלנו
מבצע הרשמה, נא להמתין